I'm here!

Hej.
Har lite tid för datorn nu. Förlåt för sämst uppdatering.

Jag är sämst. 59,7 kg visade vågen idag. Jag HATAR att bo hos pappa. En vecka till och nu ska jag skita i vad dom säger och tycker jag ska köra mitt eget race. Vi hörs när jag har tid igen!

Kram på er


Tid igen

Nu har jag lite tid att uppdatera igen eftersom jag är själv hemma! Kan ju passa på då. Vikten var 58,6 kg alltså går det nedåt och jag har klarat mitt mål som var 59 kg till slutet av augusti. Nu ska jag bara hålla kvar vid detta och inte tappa kontrollen. Men jag har bra känsla nu, det går som jag vill!

Idag ska jag spela match och min matdagbok visar på summan 184 kcal. Tror dock jag måste äta något till pga av matchen. Kanske en extra knäckemacka till soppan? Jaja vi får se. Men något mer ska jag trycka i mig.

Hejhej

Dagen har gått bra, har ätit 512 kcal och tränat bort lite mer än 400 :) Inte fy skam. Hoppas vågen visar neråt imorgon. Eller först och främst, hoppas jag KAN väga mig imrn.

Dålig uppdatering..

Har blivit typ sämst på att uppdatera. Ni får ursäkta. Men det har hela tiden kommit någonting i vägen. Det närmaste tiden blir det nog tyvärr inte bättre eftersom jag ska hem till pappa. Vi har bara stationär dator där och gillar inte riktigt att skriva i denna bloggen så synligt, vilket ni kanske förstår. Men då och då brukar jag kunna låna ner nätverkskabeln och då får ni er lite uppdateringar :)  Ska göra så gott jag kan.

Vikten idag var 60,0 kg. Det betyder att jag har exakt en vecka på mig att gå ner till 59 kg. En vecka hos pappa.Allting är mycket jobbigare där. De har mycket mer koll på mig och kan aldrig laga min egen mat. Men det ska nog gå. Får träna extra hårt. Jag är taggad!

För dåligt..

Har gått riktigt dåligt i helgen. Har gått upp till 60,4 kg igen. Jag vill se femman igen. Jag ska klara detta nu. Vara stark. Inte ge upp. Nästa mål är 59 kg till den siste augusti. Alltså ungefär en vecka. Det borde inte vara några problem. Bara jag håller fast vi kontrollen nu.

59,6 kg

Vägde mig precis (hade inte tid imorse -.-) Vågen visade iallafall 59,6 kg. Det går neråt igen och jag gillar det!

Matdagbok 20/8

Frukost: Knäcke m. 1 skinka - 54 kcal

Lunch: 1 ½ fralla - 252 kcal

Middag: 1 portion Mexicana soppa - 70 kcal

Onödigt: 1 ruta choklad - 27 kcal


Summa: 403 kcal


Steg: 16510
Km: 10,89 km
Kcal: -479 kcal

Hello

På lunchen tvingade mamma i mig en och en halv frallebulle :( Jag som bara räknat med att bli i tvingad en. Men jaja. Det få funka ändå. Ska bara äta en portion mexicanasoppa från Knorr till middag (70 kcal) så det blir nog ett ganska låg intag vilket fall som helst :)

60,5 kg

Kunde inte väga mig imorse, men vägde mig nu (med kläder) och vågen visade 60,5 kg. Det betyder att jag gått upp 0,1 kg sedan sist jag vägde mig. Kanske inte ens något eftersom kläderna väger litegrann med.. Detta trots chokladen igår. Är helt chockad.. Nu ska jag dricka te och sedan tillbaka till skolan.

Choklad!! WTF?

Jag har ätit lite mer än 100 g choklad. Över 500 kcal bara sådär. SKJUT MIG! Vafan hände med motivationen? Nu får jag ju ta tag i mig själv om jag ska komma nånstans.

Skolstart

Skolan har börjat. Känns bra faktiskt. Luncherna är placerade bra, har ofta flera timmars hål vid lunchen. Så jag kan kommer undan med "jag går hem och äter" :) Skönt. Dagens intag kommer sluta på 393 kcal. Om inte mamma tvingar i mig en schnitzel till middag. Ska försöka komma undan. Håll en tumme för mig!

Matdagbok 18/8

Frukost: 1 fralla - 168 kcal

Lunch: 1 burk stekta champinjoner och ett bacon - 43 kcal

Middag: 1 portion Mexicana soppa och 1 fralla - 238 kcal


Summa: 449 kcal


Steg: 12386 (18386 med fotboll)
Km: 8,17 km
Kcal: -366 kcal (- 606 kcal med fotboll)

449 kcal

Jag unnade mig faktiskt en fralla till middagen, jag är en sån jäkla sucker för bröd -.- Så dagsintaget slutade på 449 kcal istället. Men det är ju inte dåligt det heller. Ska ju faktiskt träna!


FAAAN

Det blev ingen simning eftersom dom hade stängt :( Men jag slapp iallafall visa mig i bikini. Alltid något. Men min stegräknare står redan ganska högt och sen är det ju fotbollen också. Men fan vad jag hatar när saker inte blir som planerat!


60,4 kg

Godmorgon! Jag vägde mig precis och vågen visade 60,4 kg! Det betyder att trots mitt fail och trots min vikt på 61,4 för nån dag sedan var jag bara 0,4 kg ifrån mitt mål. Det får jag väl vara nöjd med! Nästa mål är till den 31/8 och då ska jag väga 59 kg. Alltså ska jag gå ner 1,4 kg och det ska jag klara av :) Ska bannemig inte falla för frestelser som jag gjorde härromdagen.

Idag börjar skolan. BYEE

EDIT:
Såg att jag skrivit minst 59 kg men självklart menade jag max.

Träningen

Nu måste jag komma igång med träningen igen! Har varit alldeles för lat på den sidan de senaste dagarna. Imorgon är det fotbollsträning som vanligt men ska även simma med en vän :) På onsdag ska jag bannemig masa mig ner till gymmet också. NU KÖR VI!

77 kcal

Har änsålänge bara ätit 77 kcal (fruskot) ska dock äta middag snart och det kommer gå på runt 300 kcal. Men det är ju inte fy skam att sluta på 377 kcal i sluet av dagen :) Jag är taggad på att köra igång igen!

Keep on going

Idag har gått bättre, det enda dåliga är en halv japp bit (75 kcal) men blev bjuden så var tvungen att ta den. Ligger på 480 kcal och har ätit allt jag ska idag. Så det är ju helt okej ändå. Men som sagt så kommer jag inte klara 60 kg till på tisdag. Får nog ta och dra ner lite på målet. Men inte på målet efter det, får bara kämpa dubbelt så hårt sen!

I'm back on track!

Förlåt mig

Har uppdaterat dåligt de senaste dagarna, men det är bara för det gått skit rent ut sagt :( Låg på 61,4 kg idag också. Så jag får nog sätta upp nya mål. Är nämligen ganska skeptisk till att jag klarar gå ner till 60 kg på två dagar.. Men jag ska inte vara långt ifrån!

Lunch

Sitter och äter lunch  nu. Mexicanasoppa från Knorr. 1 portion (2,5 dl) innehåller 50 kcal :) Inte illa pinkat. Middag ska jag äta med en vän och fick först lite panik men vi bestämde att vara hos mig och hon gick med på att vad jag planerat från början :) Quornfilé med stekt svamp och sallad. Så dagen kommer isåfall sluta på 158 kcal tro det eller ej! Men ska försöka äta något mer så jag kommer upp i 200-300 kcal eftersom vi ska på konsert idag. Vill ju inte svimma eller något sådant dumt!

Helvete helvete helvete

61,4 kg
SEXTIOEN KOMMA FYRA JÄVLA KILO.


Hur kunde jag sätta i mig allt jag gjorde igår? Här vi iallafall svart på vitt att det inte går att falla för frestelser. Idag blir det minimum intag. Fan vad äcklig jag känner mig. Jag måste ju klara 60 kg till skolan börjar den 18e. Jag var ju såå nära. Jag är dum i huvudet. Men om jag kämpar som en galning dessa dagar nu kanske kanske jag kan klara det. Det gick ju himla bra innan.

Åh vad jag hatar mig själv.

Håller andan

Nu ska jag ställa mig på vågen och se hur jag strffas av mina synder. Usch.

Vad flög i mig?

Världens sämsta dag. Vill inte ens tänka på vad jag stoppat i mig och på vad vågen kommer visa imorgon :( Sömnlös natt med ångest? Jaaddååå

PUH

Nu kan jag andas ut. Gick och köpte batterier så nu fungerar vågen som den ska igen :) Skönt. Herrejävlar vilken panik jag fick där ett tag. Iallafall, vägde mig och vågen visade 60,5 kg. Alltså 0,2 kg ner. Det betyder att jag har gått ner 2 kg på 8 dagar. Det fortsätter neråt och det är jävligt skönt! Det gör att jag håller motivationen uppe.

Frukost idag får bli samma som igår, vaniljyoghurt, men med blåbär istället för hallon! Kan ju vara trevligt och variera sig lite ;)

Fan fan fan fan

Min våg funkar inte. Inget batteri. Har inga såna batteri hemma. PANIK!!!
Nu ska jag till Claes Ohlson och köpa batteri. Så jag kan väga mig idag.

Matdagbok 13/8

Frukost: 1 dl vanilj yoghurt med 1 dl hallon- 96 kcal

Lunch: 1 fralla (bjuden) - 168 kcal

Mellanmål: 1 knäcke med keso och skinka - 65 kcal

Middag: Quornfilé m. stekta champinjoner, sparris och sallad - 107 kcal


Summa: 433 kcal


Steg: 6454 (12454 m. fotboll)
Km: damn min stegräknare har nollställts..
Kcal: -179 kcal (-419 kcal m. fotboll)

MÄTT

Har precis ätit middag och fyfan vad mätt jag är. Nästan lite äckligt. Stekte en quornfilé, svamp och sparris. Sen gjorde jag lite sallad till (107 kcal) Inte illa med tanke på hur jävla mätt jag är nu! Ska träna snart. Har ingen lust egentligen och om jag skulle gått bättre idag skulle jag nog skippat det. Men nu gjorde jag inte det. Så lika bra att pallra sig dit :)


Ingen ork

Jag kände inte för att gå idag. Jag orkade inte ge mig ut. Jag hade ont i fötterna. Jag var allmänt trött på allting. Men jag gav mig ut på en 30 minuters runda iallafall. Credit till mig. Jag ska ju trots allt spela fotboll ikväll. Det känner jag inte heller för. Men jag ska ändå. Vet att det är kul när jag väl kommer dit.

Matplanering.. andas ut!

Nu har jag gjort matplanering och det gör faktiskt inte så mycket att frukosten blev "dyrare" än jag väntat mig. För middagen kommer bara hamna på, hör och häpna, 104 kcal.  Och slutsumman på 368 kcal (då med 1 dl hallon som vanligt). Kommer nog till och med behöva äta något litet till eftersom jag ska träna fotboll. Och jag vill gärna kunna ta ut mig och kämpa på träningen. Och det kan jag inte när jag bara ätit så få kcal. Ska försöka komma upp i 400-450 kcal. Trots att det tar emot.

Nu ska jag äta frukost.


- 0,1 kg

Vägde mig nyss, precis som varje morgon. Trodde helt seriöst att vågen skulle stå på plus.. Eller iallafall på samma vikt som igår. Men den visade 60,7 kg alltså 0,1 kg ner. Inte mycket. Men alltid något. Blev så jävla lättad!

ÅÅÅÅH kollade precis om mamma köpt vanilj yoghurt. Det hade hon. Men inte lätt varianten. Nejnej den med 2% fett. Fler kcal? Jadå. Men får kompensera det med mindre hallon idag. För min mage behöver komma igång lite och då är yoghurt bra. Kan äta det ändå. Kan äta det ändå. KAN ÄTA DET ÄNDÅ!


Kyckling m. salami och pesto

Kyckling med salami och pesto (1 portion) - 274 kcal/portion


1 kycklingfilé 133 kcal
2 skivor salami 70 kcal
1 msk grön pesto 71 kcal


Tillagning:
Snitta kycklingen, vik in salami och bred ut peston över salamin.
In i ugnen 250 grader i ca 15-20 minuter

Till detta stekte jag sparris (3 kcal/st) och gjorde en sallad på isberg, gurka, tomat, paprika och lite lite fetaost.


The food

Har precis ätit maten och den blev himla god faktiskt. Dock står ångesten mig upp i öronen nu :/ Men tror det blev lite mindre kcal eftersom kycklingen jag tog var ganska liten.. Och använde inte så mycket pesto som man skulle. Men jag räknar som innan ändå. För säkerhetsskull liksom!

Nu ska jag och mamma gå till maxi, handla keso och nånting mer som jag har glömt nu. Kanske går jag ut och går en runda sen också. Det hade dämpat ångesten litegrann!


Fin middag

Eftersom min mamma fyller år ville jag överraska henne med något. Och bestämde mig för en fin middag, älskar ju trots allt att fixa mat och sådär :) Jag unnar mig lite extra kalorier för detta och maten kommer gå på 307 kcal. Vilket inte är så mycket för en sån fin middag. Jag kommer sluta på 555 kcal idag. Ska gå mycket dock har jag bestämt. Ska på stan med en vän senare idag och innan dess hade jag tänkt försöka hinna med en promenad. Och sen en senare ikväll också :)


Om ni är sugna på receptet kan jag lägga ut det sen :)


Matplanering och vikt

Sitter och gör dagens matplanering just nu. Har precis ätit frukost, 2 knäckemackor med tomat = (80 kcal) Idag kommer intaget hamna på ca 500 kcal men det är bra.. Vill inte att kroppen ska ställa in sig på svält så imorgon eller på fredag ska jag försöka komma upp i 600-700 kcal. Trots att det tar emot. Det tar emot väldigt mycket. Men en sån dag ska jag försöka klara av. Men det får bli en dag jag ska till gymmet också hehe.

Vägde mig idag och vågen visade 60,8 kg. Det betyder att jag klarat av målet jag hade till den 14e vilket var 61 kg. Yey! Detta känns bra :) Nästa mål är 60 kg till den 18e när skolan börjar.

Motivations inlägget glömde jag helt av igår, det kommer under dagen istället :)

Keep up the good work!

Matdagbok 11/8

Frukost: 1 dl lätt vanilj yoghurt och 1 dl frusna hallon - 77 kcal

Lunch:1 fralla - 163 kcal

Mellanmål: 1 knäcke med tomat - 40 kcal

Middag: Quornfärs fylld paprika m. sallad, turkisk yoghurt och chilisås - 139 kcal


Summa: 419 kcal


Steg: 11001 (17001 med fotboll)
Km: 7.26
Kcal: -305 (-545 med fotboll)

Middag

Har nyss ätit middag, quornfärs fylld paprika. Helt okej gott :) Hade räknat på 119 kcal. Men lade till lite turisk yoghurt och lite chilisås så det slutade på 139 kcal! Snart jag cykla till träningen!


Fotbollsträning i steg

Kollade precis på tappa.se och min fotbollsträning blir ungefär 6000 i steg :) Inte helt fel!

11.000

Har snart gått 11.000 steg :) Gick en pw på ca 60 minuter innan så det gav en del steg! Nu ska jag mest lata mig till det är dags att fixa middag. Quornfärs fylld paprika = 119 kcal.

Tänkte göra ett inlägg om hur man får motivationen sen! Tänkte det kunde vara lite kul hehe. Alla vi har ju våra olika sätt. Har ni något speciellt sätt så kan ni ju kommentera!

Vikt..

Sitter här och gör matplanering för dagen. På lunchen måste jag till mammas jobb och "fika" med henne. På frallebulle. En innehåller ca 150 kcal så det får jag väl klara av. Resten av maten blir ganska kalorisnål ändå.

När jag började om på nytt så att säga så vägde jag 62,5 kg. Så mycket har jag aldrig vägt innan. Så jag satte upp lite mål, det första är till den 14/8 då Malmöfestivalen börjar. Då ska jag vara nere i 61 kg. När jag vägde mig idag så vägde 61,4 kg. Det betyder att jag gått ner 1,1 kg på 5 dagar och då stod jag ändå stilla i vikt i 2 dagar. Nu ska jag fortsätta kämpa så jag klarar mitt mål till den 14e.

Det är mycket lättare när man ser resultat och när motivationen är uppe. Så håll motivationen uppe! Nu ska jag gå och äta frukost. 1 dl lätt vanilj yoghurt och 1 dl frusna hallon = 77 kcal. Precis som igår. Mums.


Matdagbok 10/8

Frukost: 1 dl vanilj yoghurt och 1 dl frusna hallon - 77 kcal

Lunch: Sallad, knäcke och lite kyckling wrap - 155 kcal

Middag: Quornfilé med ½ portion bulgur och 1 msk turkisk yoghurt - 50+69+21 = 140 kcal

Summa: 372 kcal


Steg: 7212
Km: 4,75 km
Kcal: -193 (enligt stegräknaren, -288 enligt tappa.se men räknar stegräknaren)

50 minuters promenad

Har precis invigt min stegräknare, gick en runda på ca 50 minuter. 4,75 km. Har bara haft den på mig denna promenaden så därför har jag inte kommit upp i så många steg jag ska. Men imorgon så :) Då ska jag ha en på mig på alla promenader (som är värda att ha den med på vill säga).

Matdagbok och "steg"dagbok (haha) kommer om en stund. Hörs då!

140 kcal

Har precis ätit middag! En quornfilé och en halv portion bulgur med ½msk turkisk yoghurt. Detta slutade på 140 kcal. Och jag är faktiskt mätt också! Åt lite för mycket till lunch, hade bara planerat att äta sallad men åt lite av lunchen jag hade med mig (mat från igår) och ett knäckebröd också. Men jag ligger lågt i kalorier ändå. 372 kcal idag.

Nu ska jag bara ut och gå mina 11500 steg också. Första gången med stegmätare så vi får väl se om jag ska öka eller minska steg sedan! Men bara på vägen hem från jobbet fick jag ca 1000 steg så :) Så när jag smält maten lite ska jag ut och gå!

Låg-kalori pannkakor

Har inte provat detta själv dock..
Tänkte nog prova det till lunch imorgon :)


12st pannkakor - 45 kcal styck


1 äggvita
3 dl lättfil eller naturell lättyogi
1 3/4 extra fint vetemjöl eller vanligt vetemjöl + 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
och 2 tsk margarin att steka de i.


Tillagning:

1. Vispa äggvitan till hårt skum.
2. Vispa hälften av filen eller yogin med mjöl och eventuellt bakpulver och salt till en slät smet. Tillsätt resten av filen och vänd ner äggvitan
3. Stek de i margarinet



Stegräknare

Nu har jag fått mig en alldeles egen stegräknare :) En omron, som jag skrev igår. Nu jäklari ska jag gå :D Det bästa med den är att man kan ha den när man joggar och sådär också och det sämsta med den är att den inte går att stänga av :O Snacka om att dra batteri.. och plockar jag ut batteriet så nollställs allting.

Jaja, den får väl ligga igång dygnet runt antar jag :P Nu jag underhålla mig genom att leta lite recpet! Kanske lägger ut något här sen :)


Bulgur..

Hade lite problem med bulgur innan.. Hittade massa olika kcal-innehåll och sådant överallt. Men 1 portion kokt bulgur innehåller ca 138 kcal har jag kommit fram till nu. Innan tänkte jag inte på att kokt bulgur väger mer än okokt. Smartass ;) Haha. Jaja problemet löst iallafall.

Nu ska jag äta frukost, 1 dl lätt vanilj yoghurt + 1 dl frusna hallon = 77 kcal.


Runt 600 kcal

Dagens kcal intag ligger på ca 600 kcal. Men sen har jag ju spelat match också. Fick dock inte spela så mycket eftersom jag varit sjuk. Men lite fick jag in och jobba så brände väl en del kcal då! Har letat lite kalorisnåla recept, de andra jag sparat på datron försvann på något mystiskt sätt. Antar att jag råkat radera de eller nåt :O Stupid iallafall.

Nu ska jag sova och imorgon hoppas jag innerligt att vågen pekar ner..


Tappa.se

Har blivit medlem på tappa.se nu :) Verkar som en bra sida faktiskt.. Ska skaffa en stegräknare imorgon med! En Omron Walking Style II. Sen jävlari ska nog kunna klara detta. Jag känner mig taggad nu!

Funktioner:
Stegräknare
Distansmätare
Kaloriförbrukning
Förbrukad Fettvolym
Aerobic Step Funktion (Om man går snabbare än 60 steg i minuten)
7-dagars Minne
Klocka

I like it!


Smarta kommentarer

Mamma: Har inte du gått upp vikt? Du är lite tjockare runt låren.. Och rumpan har blivit ganska stor den också.

TACK SOM FAN DIN JÄVLA IDIOT! och inte kom jag undan middagen heller. Ångest nu. Jaaaadååååå.


Ingenting händer..

Min våg står helt still, varken upp eller ner.
Det gör mig frustrerad, jag vill ner ner ner. NER.

600-700 kcal

Dagens intag ligger på runt 600-700 kcal. Detta eftersom jag blev itvingad lite thaimat till middag. Men jag anser att det är helt okej ändå. Nu ska jag snart sova eftersom jag ska upp relativt tidigt imorgon och spela fotbollsmatch.

Puss på er


Helevete

Galet hur mycket kalorier jag fick i mig igår. Inte konstigt vågen visade på plus. Men det motiverar mig bara att kämpa ännu hårdare idag! Har hittills ätit 2 falu rågrut knäckemackor med 4 tomat skivor på (= 80 kcal)

Idag skulle jag få bestämma maten också, leta upp nåt nytt recept sa mamma. Så nu jävlari ska jag leta kalorisnåla recept.


Frukost

Sitter och äter frukost nu, 2 äggvitor och ½ tomat (30 + 10 kcal). Känner jag måste ligga väääääligt lågt idag eftersom det är fest ikväll. En 33 cl cider innehåller 215 kcal. TVÅHUNDRAFEMTON. Det är ju sinnessjukt. Och jag har 4 cider med mig. 4 st 50 cl. Det blir över 1000 kcal. På dricka. Sen bjuds det ju på mat också. ÅÅÅÅÅÅH!

Men för att tänka på nåt annat kan jag passa på att tipsa er om stekt ägg(vita) med tomat. Smak kombinationen är oslagbar. I love it. Och kcal intaget då - 40 kcal! Inte helt fel det heller. Och man blir faktiskt MÄTT på det också.

Nu har jag lite att stå i. Och gräma mig över.
Hur brukar ni göra när ni festar? Vad dricker ni?

300 kcal, redan..

Hittills har jag ätit ca 300 kcal. Blev lite för mycket till frukost. Men eftersom det var sista dagen med baby ville vi ha mys frukost och jag orkade inte tänka på kcal just då. Det drabbar än dock i slutet :@

Men som tur är så kommer ingen vara hemma idag så jag skulle fixa mat själv. Vilket innebär nada och om jag absolut känner att jag måste äta något så steker jag upp en quornfilé på 50 kcal. Inte så illa pinkat ändå. Och eftersom jag åt de flesta kalorierna imorse har jag hunnit förbränna mycket av dom under dagen.

Imorgon är det 18års fest för en kompis. Mat bjuds det på. Jobbigt.

Älskling

Min baby har varit här nere i 10 dagar nu. Detta har medfört att jag inte bloggat och också att jag oftast ätit som en "normal person". Detta är väl bra, men just nu kommer ångesten. Har haft två ångest attacker när han varit här också. Och hela han är som ett ångestdämpande piller. Så det har trots allt gått bra. Men nu har han åkt hem till sig (30 mil härifrån) och jag är ensam. Då är ångesten inte lika lätt att hantera.

Men ska köra på lite extra hårt nu så jag är nere i 57/58 till skolan börjar. Hade varit kanon.

RSS 2.0